/Termeni si conditii
Termeni si conditii 2018-06-06T05:48:40+00:00

Termeni si conditii

DEFINITII SI TERMENI

SOLENA  – este denumirea comerciala a S.C. SOLENA COM S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Suceava, strada Grigore Alex. Ghica nr.57, avand numar de ordine in Registrul Comertului J33/92/1993, cod unic de inregistrare fiscala RO8349848.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului sa adauge Bunuri pe care dorestesa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.

Site – magazinul online gazduit la adresa web lenjerii-pat-online.ro.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

Continut – reprezinta:

 • – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • – continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • – orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • – informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • – date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre bunurile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Client/Cumparator unui alt Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri adaugate in sectiunea “Cosulmeu” sau sectiunea  “Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

 1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informaresi nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
 4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

 1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumparator.
 2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 3. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

COMANDA

1.Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi.

2.Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

3.Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

4.Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun întermen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

 • – ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • – ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun
 1. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa https://lenjerii-pat-online.ro/retururi/.
 2. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

FACTURARE – PLATA 

Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului https://lenjerii-pat-online.ro/ includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Plata ramburs se efectueaza integral la livrarea comenzii, in numerar si in moneda nationala (lei) catre curierul care efectueaza livrarea. Chitanta va fi emisa de catre curier.

LIVRAREA BUNURILOR

Livrarea produselor se face prin firma de curierat, oriunde in Romania.

Termenul de livrare a comenzilor este in mod normal de maxim 72 de ore din momentul in care ati fost contactat pentru confirmare telefonica de un operator al magazinului nostru.

Totusi ne rezervam dreptul sa livram produsele in maxim 7 zile lucratoare de la plasarea comenzii.

De asemenea in perioada sarbatorilor pot exista intarzieri in livrarea comenzilor datorate de volumul mare de comenzi receptionate sau aglomerarii de livrari prin firmele de curierat nationale, caracteristica sarbatorilor . In aceste perioade vom afisape site mesaje cu privire la intarzierea livrarilor.

Asiguram expeditia comenzilor princurier rapid pe tot teritoriul Romaniei. Livrarea se realizeaza direct la adresa indicata in momentul plasarii comenzii

GARANTII

Toate Bunurile comercializate de catre SOLENA COM SRL, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termensi/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii , respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Suceava.